1750'den Fazla "TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL VİLLA MODELLERİ" ile Hizmetinizdeyiz!

Köy sınırları içersinde ve köy yerleşik alanı dışında inşaat yapabilmeniz için Ruhsat veya Yapı İzin Belgesi almanız gereklidir.

Bu nedenle inşaata başlamadan önce İlgili İl Özel İdaresinden “İmar Durumu” almanız gereklidir. İmar durumu için gerekli belgeler evraklar nelerdir.

– İmar durum dilekçesi
– Nüfus Cüzdanı fotokopisi
– Harita Plan Örneği
– Güncel Tapu Kayıt Sureti

Yukarıdaki evraklar tamamlandıktan sonra İl Özel İdaresine imar durum başvurusu yapmanız gereklidir. Harita Plan Örneği ilgili kadastro Müdürlüğünden, Tapu Kayıt Suretini ise ilgili Tapu Müdürlüğünden almanız gereklidir.

Başvurunuz karşılığında size İmar Durumu düzenlenecek olup, tarafınıza ulaşan imar durumuna göre proje çizdirmeniz yada mevcut tip projelerinden bir tanesini seçmeniz gereklidir. Yeni yapılacak konutlar için ilgili İl Özel idarelerinde tip projeler bulunabilmektedir. Eğer arsanızın durumu uygun olmak koşulu ile tip projeye sadık kalmak şartıyla inşaata başlayabilirsiniz. Eğer bu tip projelere uymak istemez yada daha değişik proje yapmak isterseniz Serbest Çalışan Mimar-Mühendis ile irtibata geçerek istediğiniz şekilde proje çizdirebilirsiniz.

Köylerde izin alınmaksızın yapılan yapıların muhtarlıkça, İlgili İl Özel İdaresi’ne bildirilmeleri zorunlu olup buna uymayan muhtarlıklar ve izinsiz inşaat sahipleri hakkında cezai işlem uygulanabilmektedir.

Proje çizdirilme aşamasında iki türlü durum söz konusudur. “Muhtarlık İznine Tabi” yada “Ruhsata Tabi Olma” durumu. Her iki durum için farklı uygulamalar söz konusudur.

Benzer Yazılar

Villa Ev Arsa Arazi Alırkan Bunları Bilmeden Sakın Almayın!

Villa Ev Arsa Arazi Alırkan Bunları Bilmeden ...

Yatırım ya da yerleşim amaçlı arazi alma planı içinde olan vatandaşlarımız, işin detaylarını bilmeden çoğu kez yanlış seçimler yapabiliyor. Evdeki hesabınızı çarşıya da uydurmak için konunun uzmanlarıyla yapmış olduğumuz röportaj, doğru seçimler yapmanız için rehber niteliğinde… Coldwell Banker / Kuşadası’dan konusunda uzman Murat ÖNCÜ sorumuza; “Arazi satın alacaksanız öncelikle arsanın imar durumuna dikkat etmeniz gerekiyor. […]

Hazır Ev Villa Fiyatlarında Son Durum 2014

Hazır Ev Villa Fiyatlarında Son Durum 2014

Ahşap, çelik, betonarme ve prefabrik olarak tasarlanabilen evler, ortalama 3 ayda teslim ediliyor. Fiyatları ise 70 bin liradan başlıyor En Güzel ÇELİK Ev Villa Modelleri ÇELİK Ev Villa Firması: SerVilla Son 15 yıldır sürekli gelişen hazır ev şirketleri, arsası olana hesaplı ve pratik konutlar üretiyor. Ahşap, çelik, betonarme ve prefabrik olarak tasarlanabilen evler, ortalama 3 […]